Tips voor het inpakken van je slaapkamer

beddengoed

Hoewel verhuizen naar een nieuw huis spannend kan zijn, is het inpakken van je oude huis dat zeker niet. Het idee om in een beperkte tijd je hele leven in een doos te stoppen, kan immers ronduit overweldigend zijn. Gelukkig zijn we hier om je te helpen. Voordat je begint met het inpakken, is het belangrijk om prioriteiten te stellen en te beslissen welke kamers het laatst moeten worden ingepakt en eerst moeten worden uitgepakt. Naast de keuken, de kinderkamer en de kinderkamer, moet ook je eigen slaapkamer worden toegevoegd aan de lijst met kamers met hoge prioriteit. Om het inpakproces te helpen versnellen, hebben we handige tips toegevoegd!

Beddengoed en grotere meubels

Je slaapkamerbenodigdheden, matras en bedframe zijn verschillende mastersuite-items die je pas op het laatste moment kunt inpakken. De laatste nacht in je oude woning heb je immers nog een slaapplek nodig. Dus we raden aan om al je beddengoed een dag of twee voor de verhuizing in te pakken in een grote doos of een waterdichte bak. Zorg ervoor dat je alle lakens, dekbedovertrekken en dekens die je op Smulderstextiel.be hebt gekocht wast en droogt voordat je ze inpakt. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken – en te wassen – als je eenmaal in je nieuwe huis bent aangekomen. Om ruimte te besparen, kun je je beddengoed en linnengoed ook in een vacuümverzegelde opbergtas doen voordat je het inpakt. Bij het inpakken van ander beddengoed, zoals kussens en dekens, kun je deze gebruiken als zachte kussens en buffers in andere dozen met je breekbare spullen.

Het inpakken van je items, zoals matrassen, bedframes en meubels, zal niet eenvoudig zijn. Schakel daarom familieleden en/of vrienden in om te helpen bij het demonteren van al dat zware slaapkamermeubilair. Nadat je een aantal van deze items uit elkaar hebt gehaald, moet je deze onderdelen goed beschermen en inpakken. Zorg ervoor dat je je meubels bedekt met een hoeslaken, gebruik meubelkussens, schuifregelaars en een matraszak, en huur een trolley om je te helpen je meubels door het huis te vervoeren.

Sieraden

De slaapkamer is meestal de plaats waar waardevolle spullen, zoals juwelen, edelstenen en andere sieraden, veilig worden bewaard in ons huis. We raden je aan om alle mooie sieraden zelf naar je nieuwe huis te vervoeren, in plaats van het in dozen te doen met de rest van je spullen. Voor juwelen is het slim om ze stevig in te pakken met noppenfolie in een juwelendoos of een soort doos met compartimenten, zoals een vistuigdoos.

Kleding

Voordat je gaat verhuizen, is het uiterst belangrijk om al je kleding die je niet meer nodig hebt op te ruimen. Hoewel het niet gemakkelijk zal zijn om oude kleding en accessoires los te laten, zal het je verhuizing (en uitpakken) zeker een stuk eenvoudiger maken. Gooi je kledingstuk weg als het voldoet aan de volgende punten:

  • Het is niet meer in stijl.
  • Het past niet.
  • Het is in slechte staat.
  • Het heeft het daglicht al meer dan een jaar niet gezien.

Pak de resterende kledingstukken in, doe dit in dozen of tassen!

Geplaatst in: Page